Gdzie to niebo

D.K.

oczy głodne miłości i chleba
jest w piekle a chce do nieba
postać-wieszak na rzeczy niechciane
blada twarzyczka wargi spękane

 

zachlapany błotem luksusu
mały świadek wielkiego świata
butelki za grosik sprzedaje
szklany towar dostarcza tata


w oczach głodnych miłości i chleba
drżąca łza szepce - chcę do nieba

D.K.
D.K.
Wiersz · 8 września 2013
anonim
  • Rakoshi
    Forma to nie moja bajka, ale za zwięzłe przedstawienie tematu, skutków i przyczyn składam ukłony do ziemi.

    · Zgłoś · 9 lat