Nie tylko zwierzyniec

Konrad Koper

 

Świnia ma niepochlebne miano.

Osioł nie grzeszy pracowitością.

Wilk jest straszny i zły.

 

Skowronek zwiastuje  wiosnę i szczęście.

Odwrotnie kaczka – nieszczęście.

Kruk jest długowieczny i posępny.

A sowa mądra.

 

Które zwierze jest twoją podobizną ?

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 8 września 2013
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    szalenie niemądry tekst

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ir
    Ha...ha...ha...odpowiedź Mithrila jest boska !
    Nie wiem dlaczego zagadki nazywasz wierszem, Konradzie.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    "Łyżka wojskowa składa się z następujących elementów:

    - część chwytowa;

    lewy płatek;
    prawy płatek;
    śródpłacie;
    drążek prowadzący;

    - śródłyżcze:

    zgięcie lewostronne;
    zgięcie prawostronne;
    zgięcie centralne;

    - komora zuponośna:

    prawe skrzydło;
    lewe skrzydło;
    dziób zupodzielny;
    denko oporowe;
    podstawa ślizgająca."

    czyli;
    załyzie, śródłyzie, przedłyzie i czerpak zupnogębowy

    · Zgłoś · 11 lat temu