Poeta maluje na płótnie
kolorowymi wyrazami.
Jego kunsztem są porównania,
przenośnie, epitety, słowo.
A rymy, rytm układają się
na cudowną , piękną symfonię.
Pomysł bierze z wnętrza duszy:
osobliwej, dziwnej, magicznej.
I w nieskończoność poezji,
wierzy głęboko. ( Jak w Boga.)
tutaj wszystko ułożyło się w................................arcygniota
oooooo pokarał ciebie najwyższy.....................skoro wystawił na śmieszność z nadmiarem bezkrytyczności (ślepoty i głuchoty)