Jesienny duszek

Konrad Koper

 

Idzie lasem jesienny duszek.

Upodobał mokradła, bagno.

 

Zamiast przerażać , straszyć smuci.

Ubrany jest w suknię szarą.

Wydaje odgłosy szelestu.

 

Nasz duch ma lodowaty oddech.

- Umiera, lecz tylko przyroda.

 

Jeżeli pragniesz spotkać ducha.

Przejdź się lasem jesienną porą.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 10 września 2013
anonim