Idzie lasem jesienny duszek.
Upodobał mokradła, bagno.
Zamiast przerażać , straszyć smuci.
Ubrany jest w suknię szarą.
Wydaje odgłosy szelestu.
Nasz duch ma lodowaty oddech.
- Umiera, lecz tylko przyroda.
Jeżeli pragniesz spotkać ducha.
Przejdź się lasem jesienną porą.