czy trzeba zbierać cegły
gdy inni budują grobowiec
zamurować wszystkie okna
odgrodzić od świata
z własnym ego
przecież i tak dogoni nas zachód
po nim nadejdzie mrok
i wieczna cisza
może potem
w co bardzo wierzę
znowu usłyszę nawoływanie
wielorybów zagubionych między biegunami
w kolejnej odsłonie
poczuję zimno tego świata
ciepło piersi mamy
i wszystko
potoczy się
zgoła
w niezapomnianym smaku poziomek
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz
·
11 września 2013