dmuchawcem uleciały złe myśli
zaczepiły się tuż za zakrętem
popłyną daleko z wiatrem
czy powrócą mnichem zaklętym
obleczone w powłóczyste szaty
z mózgu toczyć będą żółte koła
czy powracać będą jak jaskółka
czy zostaną na bezkresnych polach