A jednak gołębie

D.K.

 

od kilku dni niebo szare
i kruk zagnieździł się w duszy
uśmiechów zaledwie kilka 
nikła nadzieja się kruszy
...
 
dziś słońce wyszło zza chmury
spadły z obłoków gołębie 
wzrok ciepły  posłałam światu
znów życia poznaję głębię
 
cieszą na nowo promienie
kałuże wiatr i kamienie
radować się życiem  warto
wszak jestem otwartą kartą
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
D.K.
D.K.
Wiersz · 12 września 2013
anonim