Adamowe Plemię

Konrad Koper

 

Czym zawiniło Adamowe plemię ?

Czy dzieci sądzi się za grzechy rodziców?

 

Myślę Boże, że jesteś nieuczciwy.

 

Przepędziłeś Adama i Ewę.

Ludzkość spotkało cierpienie.

I wmawiasz nam winę.

 

Spełniły się knowania węża.

Który ciebie też zwiódł.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 5 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 września 2013
anonim