Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Literatura
Zaloguj się
Zarejestruj się!
×
Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Tryb nocny
Literatura
Evit-ka
babcia
babcia
Evit-ka
z tą niepiękną Panią
co z kosą biega
chodziła już pod rękę
ale jakaś jakby niewierna z niej kompanka
niestety? na szczęście?
jeszcze i jak dotąd...
a dzieci to są w mieście
na stanowiskach
nie chce im przeszkadzać skoro pomóc nie da rady
tu jest jej bardzo dobrze
bo w pokoju Pani Irenka – łóżko na przy ścianie
we wtorki – w świetlicy – Pan Kazek gra na organkach
onegdaj był wnuk
i siedział całą godzinę
razem z niedzielnym ciastem
a później Zosia
co ma lepsze oczy
czytała TRĘDOWATĄ – na głos
to dobrze
bo radio przeszkadza Irenie-
mówi że przy nim spać nie może
byleby tylko przetrwać noc...
w dzień jest przecież tak wesoło
naprawdę -
a najwięcej wtedy
gdy siostra Bożenka tabletki rozdaje
kolorowe i takie malutkie
albo zastrzyk zrobi tak
że nie boli
ani trochę...
co tam rozkosze Paryża albo Kudowy
sprzed sześćdziesięciu lat
w porównaniu do tego
Lubię
Evit-ka
Wiersz · 14 września 2013
×
Zgłoś obraźliwe treści