zawszebądź

nF

z-a-wsze-bądź


W rytmikach pasyjnych
W krzykach oświeconych
Na zaszczytnym miejscu
We snach urojonych -

Symbolika -
Wywinęła salto,
Zabłysła w Słońcu,
i rzuciła na ostrze nowego rozsądku.

Łzy -
Zakpijcie!
Krople krwi -
Płyńcie!

Aż wilgotna ziemia
Wchłonie
Oceany
any
onie...

zawszebądź


- bez róży
co to nas okradła
z krwistej miłości -

zawszebądź
nF
nF
Wiersz · 11 sierpnia 2001
anonim