Dziewczyno
jesteś jak markowe , słodkie wino.
Nie ma pory
bym o tobie nie myślał.
Czy w długie, ciemne wieczory,
trunku nie nalał.
Czym więcej piję,
tym bardziej jestem spragniony.
Moje serce wolniej bije.
Zasypiam u twego boku rozmarzony…