Wino

Konrad Koper

 

            Dziewczyno

jesteś jak markowe , słodkie wino.

 

Nie ma pory

bym o tobie nie myślał.

Czy w długie, ciemne wieczory,

trunku nie nalał.

 

Czym więcej piję,

tym bardziej jestem spragniony.

Moje serce wolniej  bije.

Zasypiam u  twego boku rozmarzony…

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 9 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 15 września 2013
anonim