podpaliłaś świece
na mojej scenie
jest jaśniej
z zakamarków ścian
wypełzają nieśmiało
on trzyma ją za rękę
ona jeszcze nie wie
zwrócą się ku sobie
nim zegary staną
nim wywrócą stoły
kiedy i dlaczego
on ją wziął na ręce
sufler zdmuchnął świece
to co będzie dalej
dopisze kelner
lub proza