w teatrze bez aktora

Jarosław Baprawski

podpaliłaś świece

na mojej scenie

jest jaśniej

 

z zakamarków ścian

wypełzają nieśmiało

 

on trzyma ją za rękę

ona jeszcze nie wie

 

zwrócą się ku sobie

 

nim zegary staną

nim wywrócą stoły

 

kiedy i dlaczego

on ją wziął na ręce

sufler zdmuchnął świece

 

to co będzie dalej

dopisze kelner

 

lub proza

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 17 września 2013
anonim