Literatura

Wróble ( wiersz dla dzieci) (wiersz)

el-rosa

Pewnego dnia, tego lata,

jedna para skrzydlata

podniosła na dachu krzyk.

O co? Tego nie wie nikt.

 

Dwa wróble zadziorne

starły się w małej wojnie.

Spadły z dachu na taras

wznosząc tam straszny hałas.        

 

Zwarci jak zapaśnicy

dziobali się po próżnicy.

Chcieli wyrywać piórka

wygonić nawzajem z podwórka.

 

Przy tym piszczeli, ćwierkali

srożyli się, czupurzyli,

fruwali nawet grzbietami w dół,

taki się toczył zażarty bój.

 

Wyszłam na taras spokojnie

przyjrzeć się z bliska tej wojnie,

nagle wrogowie skrzydlaci, mali,

na mój widok zgodnie nogę dali.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 25 września 2013, 11:32
Sympatyczne :)
Kocham te szare wróbelki.
el-rosa
el-rosa 26 września 2013, 09:36
Dziękuję Ir, za komentarz i takie podejście:))
przysłano: 25 września 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca