Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Literatura
Zaloguj się
Zarejestruj się!
×
Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Tryb nocny
Literatura
Evit-ka
między - znaczy spacja
między - znaczy spacja
Evit-ka
pomiędzy mną a tobą
i nimi co stoją obok -
między nienawiść i miłość
zdumienie się jakoś wtłoczyło
że niby on między nas
że ona w ów międzyczas -
że wewnątrz dramatu racja
jak spacja
od zmierzchu przez noc aż do świtu
pomiędzy chwilami niebytu
powstają odrębne planety -
podniety wcielone w kobiety
spomiędzy wirowań tych planet
wyłania się rozedrgane
zjawisko lub zjawy przeczucie
co między palcami w bucie
tu między sznurowadłami
schowamy – z wyboru – my sami
to coś co wcisnąć się dało
pomiędzy wielkość i małość -
pomiędzy deszczu kroplami
gdzieś między faktami – słowami -
w bogactwie tak samo jak w nędzy
od zawsze jest jakieś pomiędzy
Lubię
Evit-ka
Wiersz · 3 października 2013
×
Zgłoś obraźliwe treści