[czas trwania utworu: 2:07]
[papierowe stracone dusze]
[część 1: rozpoznanie szansy]
w płomieniu praw
dziwność-i potępienie
głową szukam wyjścia
rybak spokojnie łowi
słońce dotyka jego włosów
nie zważam na niebezpieczeństwo
za-
nurzenie się powiększa
czas między palcami
woda w płucach
wszystkie obrazy były
za ścianą
za głową
a niektórzy czują się młodzi szczęśliwi
przeklinając dzień
przeklinając noc
papierowe dusze
palą się lepiej od szmat