Literatura

w dotyku szaty ostatni do tronu (wiersz)

Jarosław Baprawski

przy moim stole upadają imperia
solona słonina nie smakuje z kawiorem
początek i koniec zawsze ten
sam schemat orgii poezja
przez kurwi kamień
w ogrójcu
amen

o ja pierdolę obudź się moja muzo
czas udać się do swoich zajęć
nie ja kazałem ci pracować


i nie ja wytyczyłem drogę
którą czuję każdym gnatem

podwędzonym papierosem

w zdrowaś z łaski

dla rose wódki

 

na mojej lirze
zostaw parę złotych
mam interes do judaszy

oni mi go wskażą
a ty udasz się do niego
bym mógł cię naśladować


przez samodział zamknięty
dla wolności słowa
ja klaudiusz


po krzywym chodniku


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca