męki niekochanego wiolonczelisty

Evit-ka

instrument ma jej kształty
zwłaszcza w biodrach
to potworne

trzymać tę wiolonczelę w rękach
co wieczór – co koncert
i na próbach jeszcze

bez miłości
bez wiary i nadziei
z muzyką
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 9 października 2013
anonim