mimo tylu pomyłek nie kąpię się w wyrzutach
dzieląc kobiety na dziewki lepiej lub gorzej powielone
które trzeba przeczytać i odłożyć do kanonu dzieła strupy
oraz te które będę kochał nie zaglądając w metrykę
bez pieniędzy kartek płatniczych nasiadówek u mamy
zwyczajnie od śniadania przez pory zmarszczek
po najcieplejsze lata do uśmiechu w ostatnim adios
pewnie nie doczekam ale warto pomarzyć
napierdoliło się tyle liści przed braniem
każdej którą uznałem za santa ona
powiększając panteon ubóstwa
szklanką modlitewnej pozy
nad ofiarnym ołtarzem
Panie - pobłogosław córom
które zachowały olej
i raj stopy green
usiłuje, bo w rezultacie ani ziębi ani parzy. normalnie pewnie
doszedłby z tego powodu na skali do miejsca z napisem: poprawny,
ale że jest w tym wszystkim jakaś notoryczność i autoschemat, więc
człowiek robi się zbyt znudzony, żeby nazwać to nudą
"
a teraz wszyscy
z drogi
bo znów grzmisz
po torze
jak lokomotywa
ciągnąca 90 tysięcy
nie napisanych wierszy
a wszystkie one są
twoje
i dudnisz po
szynach
czasem przez ciemne tunele
ale potem znów
z rykiem
w światło!
kto do diabła powiedział
ze się
wypaliłeś?
powiedziałeś to ty sam.
maszynista"
po trzecie, odrobina samoświadomości, nikomu jeszcze nie zaszkodziła, w przeciwieństwie do nieudolnych prób powalenia świata na kolana. do tego (bonusowe po czwarte) daje sporo rozrywki w momencie, gdy inni próbują cię odczytać (nie mam na myśli wierszy) przez pryzmat siebie, bo najzwyczajniej inaczej nie potrafią
"Moralność jest pozą, którą przybieramy wobec niemiłych nam osób"..(oskar)
..a wiersze też pisz krótsze..i z sensem..o ludziach..a nie jakichś "zwidach":)..to cześć trzymaj się dziarsko..i nie pękaj..jak menel..poprosi o 5 zł:)..daj mu dychę..i ten wiersz o Gangesie..akuratny by zawinąć salceson:)..- strzałka