Literatura

Reinkarnacja (wiersz)

Tomasz Kowalczyk

Bujam skrzydłem przestworza
Z mieczem zrośniętym do trzewi,
Bieg lotu bez belek nadproża,
Upadek się pewien krzewi
Kiedyś o cug innych globów...
Telegraf w mych żyłach sunie...
Nie to, że ja nie mam bogów,
To Bóg wciąż o mnie plotkuje
I łapie w rąk stygmaty –
Dziury w kosmosach ryczące.
Chwytasz mnie, głupcze, na raty,
Łatwiej uchwycić już słońce!
Pasma makowo-fiołkowe
Tulą mój trzon i gruz skroni,
Aż szukam w połowie połowę,
Uciekam jak kula z broni
I chwytam się Twego oblicza,
Plecy jak grobu płyta...
Czerstwieję... i nagle ta cisza...
I nagle ta cisza ukryta...
...obracam ciała brylancik...
...rozdrabniam się w poszum tchnienia...
Rodzę się znowu na ziemi...
Kruszynka wspomnienia...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 15 pazdziernika 2013, 15:44
patetyczno-miałki (jakich setki) "nadkropkowy" rymowaniec
"przeczytany"......................zapomniany
Tomasz Kowalczyk
Tomasz Kowalczyk 15 pazdziernika 2013, 17:19
Nie jesteś wyrocznią, więc nie wyrokuj, co najwyżej malkontentem i zapomnianym "polaczkiem" ;)
Mithril
Mithril 15 pazdziernika 2013, 18:14
..........................śmieszny typ z ciebie
otworzyłeś hurtownię gniotów
i oczywiście liczysz na uznanko-poklepanie

wyrocznia - ot wymyślił (polaczek)
przede wszystkim czytelnik.....................................egocentryczny (narcystyczny) ignorancie


"Tomasz Kowalczyk fatalny"......................i do tego przewidywalny jak książka telefoniczna.................widać zbiory na polach ryżowych obfite w tym roku :-)
Tomasz Kowalczyk
Tomasz Kowalczyk 15 pazdziernika 2013, 18:21
Hehe. Produkuj się, produkuj. Widzę, że masz strasznie "niedomasturbowane" życie, skoro tracisz czas na takiego "śmiesznego typa". ;)
Mithril
Mithril 15 pazdziernika 2013, 18:22
straciłem czas na czytaniu ciebie - a pseudoriposty mnie bawią
bo oto kolejny połeta z bej`a, który skacze wyżej jaj - skacz, skacz, skacz
Tomasz Kowalczyk
Tomasz Kowalczyk 15 pazdziernika 2013, 18:23
Haha
przysłano: 15 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

Spotkanie
Tomasz Kowalczyk
Film
Tomasz Kowalczyk
Do Albertyny
Tomasz Kowalczyk
Voyage
Tomasz Kowalczyk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca