Płynę jak rzeka

Anna Awsiukiewicz

przemilczę

wszystkie niedopasowania

zarzuty

 

lepiej żyć

nad rzeką bez tamy

wieczorami

tuląc do piersi

wspomnienia w sepii

 

pamiętam jeszcze ten most

łączył brzegi

Anna Awsiukiewicz
Anna Awsiukiewicz
Wiersz · 17 października 2013
anonim
  • Mithril
    wtórna forma ewokacyjnego "negliżu" czyli; nihil novi

    "pamiętam jeszcze ten most
    łączył brzegi"

    .......................................ładnie zastosowana przerzutnia

    · Zgłoś · 11 lat