Literatura

118 (wiersz)

taryfiarzgazu

 

 

 

 

 

pinczyt, splesz, napis, skasłem,
wzrok, w dół, górę, na klawisze, fugazi,
ktoś w toalecie, cenzury płat, za myszkę chyc,
żeby edycić impuls wykonany, bezpieczne rozkminy, nieszczerość, oddech,
jaźń odzwierciedlona: projekcje projekcji innych na mnie,
przegrany, z przegranego ikonę sobie smażę nad głowosercem,
dekadencja z technikum,
czytłem raz, kućmoka z piekara wyten zaraz,
przeki, ale co nowego, bo że coś przewijka mymy,
ślimakami u umysłu,
opium z nasion prze przedmysłów,
weno, weno, pokaż rogi,
albo bose ksowne nogi,
dobra, bo pic,
tylko hopowe aliteracje marne,
co nowego ale,
z powrotem z psucia w buduj?
składnie, ładnie, z synsem przeki,
przeka, zupa pełnie nie wiem czy w stylu tym,
powrót?
świeżości nit,
pod nitem kit, alf się zamknął w ich sypialni, łili puka,
wołając go przez drzwi: alf!
- kto tam?
łili, zirytowany: a jak myślisz?!
- łili, nie jestem w nastroju do zgadywanek,
- co tam robisz?!
- wyglądam przez okno i myślę o tym, jakie życie jest podłe,
- nie miałem na myśli co tam ROBISZ, ale co robisz TAM!
- jasne, rób mi wodę z mózgu składnią

 

 

 

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 19 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca