Pokuszające

abojawiem

Pokuszające masz zachęty,

co mnie oczywiście cieszy,

ale jeszcze potrzeba

by było najpewniej

globalnej wędrówki ludów,

żebyśmy się zeszli,

chociażby na godzinę,

na dzień, na noc, na dwie.

No i co to za marzenia,

pragnienia, zachcianki,

które się spełniają.

Chociaż przyjemności

lepiej sobie nie wyobrażać,

a doznawać, przeżywać…

A choćby i umierać za nie.  

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 21 października 2013