nigdy nie ukrywałem
jaki jestem a jestem
jak się okazuje - pisz
wymaluj - potworem i to
do potęgi a przynajmniej
taki mnie spotyka afront
chociaż wcale nie pierwszy
i nie ostatni ale wczoraj
mógłbym nie przeżyć -
i nie stało się nic
i Bogu dziękuję
i kto wie czy przeżyłem -
w każdym razie znowu
mnie nie ma
człowiekiem którym byłem -
i tak bez końca - jestem
i mnie nie ma
ten sam - nie tym samym
tym samym - nie ten sam