polski bocian kle kle kle
a hiszpański kle-ole
włoski tenorem kle-ciao
chiński kle kle mao mao
grecki kle kle plajte- era
ruski pozdrawlaju gdera
klekot zgubił bo ma kaca
niemiecki plecami odwraca
i klekocze alzo-nain
ukraiński w mordę daj
klekot bokserski wychodzi
a francuski merci słodzi
i klekotem się nie szpeci
czeski po czesku jak leci
kle kle got karel do tego
słowackiemu nic do tego
angielski kle jes jes jes
a szkocki ten chytry pies
oszczędza swe klekotanie
bo ma kratkowaną manię
japoński suszi klekocze
a resztę dziwnie bełkocze
po japońsku tak gardłowo
muszę wiersz zacząć na nowo
polski bocian poliglota
wszystkie języki klekota
żaden klekot mu nie obcy
z językami jesteś gość
co
rymów nie było dość
jak na złość
nie
klekotów już mam dość