Nicość

Pantera

Bez ciemnosci i jasnosci

brak swiatla i materii

nieistnienie czasu

nic oraz chaos

 

Pustka, której nie ma
z przyczyny braku

przestrzeni do wypełnienia

 

Nie określisz, jak dawno,

jak długo, jak wielkie

Poczuj bez czucia

Odpuść  zmysły

 

Możliwość bez możliwości

dotknięcia bez materii

choć odrobiny bez miary

zjawiska,

bezistnienia nicości

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 9 głosów
Pantera
Pantera
Wiersz · 23 października 2013
anonim