ŻYCZENIA
Nigdzie nikt nie potrafi już teraz w ogóle,
Tak uścisnąć, przytulić, ucałować czule,
Tkliwe słowa, życzenia tak serce radują,
Że w pamięci Twój obraz miły przywołują,
Polne kwiaty się z wiatrem razem pochylają ,
I przepiękne życzenia Tobie przesyłają.
Tak uścisnąć, przytulić, ucałować czule.
Tkliwe słowa, życzenia tak serce radują
Ze w pamięci twój obraz miły przywołują
Polne kwiaty się z wiatrem razem pochylają
i przepiękne życzenia tobie przesyłają.
Przepraszam, nie wymądrzam się, ale ja bym to napisał tak o ile już stosujesz takie rymy i rytm 12 zgłoskowy. Pozdrawiam serdecznie.