Na horyzoncie odblaskowa tęcza dryfuje,
zaistniałą rzeczywistość na wskroś testuje...
Spotyka się codzienny deszcz z dzisiejszym słońcem,
delikatnie dotykają nieoczekiwaną granicę radosną...
Żółć ognista grzeje strumień,
W pomarańczy tonie cień.
Czerwień księgi kusi spełnieniem,
Fiolet mknie zieleni drżeniem.