Iluzoryczna tęcza

Anna Dobrowolska

Na horyzoncie odblaskowa tęcza dryfuje,

zaistniałą rzeczywistość na wskroś testuje...

Spotyka się codzienny deszcz z dzisiejszym słońcem,

delikatnie dotykają nieoczekiwaną granicę radosną...

Żółć ognista grzeje strumień,

W pomarańczy tonie cień.

Czerwień księgi kusi spełnieniem,

Fiolet mknie zieleni drżeniem.

Oceń ten tekst
Anna Dobrowolska
Anna Dobrowolska
Wiersz · 26 października 2013
anonim
  • Anna Dobrowolska

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    coś niby jakby coś... a jednak nic

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    ......................NIE

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Już na samym początku odstraszasz tym okropnym rymem czasownik-czasownik: dryfuje/ testuje. Dalej jest, niestety, jeszcze gorzej: nagromadzenie zgranych rekwizytów i nieudanych konstrukcji językowych. Spróbuj może pisać prościej, własnym językiem? Bo niepotrzebnie brniesz w banały.

    · Zgłoś · 10 lat temu