KOLORY
Jak ma się toczyć życia los cały,
Gdy w tęczy dwa kolory zostały,
Miesiąc miłości pięknie się zielenił,
Nagle jego kolor na biały się zmienił,
Pięć miesięcy szara cisza trwała,
Wszystko zgasło i czarna jesień nastała,
Cały rok smutku koło już zatoczył,
Wspomina kolory, czy ich nie przeoczył,
Pamięć, nadzieja, myślisz kolory zachowa,
Złoty kolor jesieni czarny już od nowa.