Literatura

jedna lepsza od drugiej (wiersz)

Jarosław Baprawski

pozycja kowadła
wyklucza miłosierdzie
dusi się dusza w upalne lato
dziewczyny buszujące po rosach

 

cichy szmer
rozkloszowanej spódnicy
wróżby wplatane w warkocze
dam nie dam nie pokocham

 

wszystko to kurwa
było latoś

 

teraz do kuźni
przychodzą boso
wszystkie przechodzone

 

nimfy z popękanymi piętami

 

dobry Boże


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Henhotlew
Henhotlew 30 pazdziernika 2013, 07:26
W/g mnie tekst świetny, ale ujmujesz mu wartości przez jedno słowo. Ja bym je zmienił.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 30 pazdziernika 2013, 09:44
...no rozumiem..wybacz :)tak już jest - pozdrawiam
Ir
Ir 30 pazdziernika 2013, 19:33
"...dusi się dusza w upalne lato..."

dusi i dusza - jakoś się "dusi" wzajemnie.
Może lepiej "dławi" miast "dusi" ?
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 30 pazdziernika 2013, 22:32
..fajnie Irenka :)..ale "dławi" to dławi :)..a może tak zwyczajnie "poci się"..co Ty na to? :)
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 30 pazdziernika 2013, 22:52
Mnie to dusi się dusza akurat całkiem pasuje, bo podkreśla. Dobre.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 30 pazdziernika 2013, 23:09
...Kobiety..:)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 29 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca