jedna lepsza od drugiej

Jarosław Baprawski

pozycja kowadła
wyklucza miłosierdzie
dusi się dusza w upalne lato
dziewczyny buszujące po rosach

 

cichy szmer
rozkloszowanej spódnicy
wróżby wplatane w warkocze
dam nie dam nie pokocham

 

wszystko to kurwa
było latoś

 

teraz do kuźni
przychodzą boso
wszystkie przechodzone

 

nimfy z popękanymi piętami

 

dobry Boże

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 29 października 2013
anonim
  • Jarosław Baprawski
    ...Kobiety..:)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Mnie to dusi się dusza akurat całkiem pasuje, bo podkreśla. Dobre.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    ..fajnie Irenka :)..ale "dławi" to dławi :)..a może tak zwyczajnie "poci się"..co Ty na to? :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ir
    "...dusi się dusza w upalne lato..."

    dusi i dusza - jakoś się "dusi" wzajemnie.
    Może lepiej "dławi" miast "dusi" ?

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    ...no rozumiem..wybacz :)tak już jest - pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    W/g mnie tekst świetny, ale ujmujesz mu wartości przez jedno słowo. Ja bym je zmienił.

    · Zgłoś · 10 lat temu
Usunięto 1 komentarz