Literatura

Taki spokój (wiersz)

abojawiem

Taki porządek, tylko

ja się pytam, jakim kosztem.

A przynajmniej potrafię

odróżnić wyrzeczenie, oddanie

od rabunku, czy(li) wymuszonej

rezygnacji. Czego odróżnić,

zrozumieć (oczywiście, że

w swoim interesie) niektórzy

nie potrafią. I to tym bardziej ci,

im wyżej postawieni, chociaż

postawieni, wyniesieni

niekoniecznie dzięki sobie.


przysłano: 2 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca