Literatura

zasniecie... (wiersz)

Alicia Apcio

"...niebo i me oczy blekitem lsniace
serce i krew czerwieni odcieniem.
slonce i ogien,obydwa gorace
pomaranczem bijace
trawa i drzewa zielenia rozbrzmiewa
a ziemia czarna...jak ma dusza umierajaca
oczy zamykam i nie widze juz nieba.
krew uplywa to i serce przestaje bic
slonce gasnie bo ogien piekielny
ogarnia me cialo.
drzew szumu przestaje slyszec,
trawa porasta nademna moj swiat.
jedynie ziemia...
ziemia czarna staje sie milsza bo otula mnie do snu..."


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 7 listopada 2013, 21:53
Popraw znaki diaktryczne i orty.
Treść jak stara plandeka na furgonetce, kompletnie zużyta.
Alicia Apcio
Alicia Apcio 8 listopada 2013, 00:50
poezja to nie slowa a uczucie jakie czlowiek posiada w sobie...w zyciu nie tylko plandeka sie zuzywa...
przysłano: 7 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

Dla M.
Alicia Apcio

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca