cyrkulacja

Druid777sg

Pojawiają się jak motyle na wiosnę
Która przychodzi bo zawsze musi przyjść
I kwiaty na jabłoni też - jest piękna

Ratują od nowa dróżki serpentyny
Wyznaczają nowe obłoki słońca a nawet noc gwieździstą
We mnie i w Tobie - Universum

Strategia wymaga ich bo białe plamy na życiu
I na honorze są przecież do zapisania benedyktyńską ręką
Gęsim piórem kroplami z dnia - inkaust

Niech zauważy je starzec prawie ślepy i ślepo zakochani
Niech rozwieszą ogłoszenia w Timbuktu i sklepie za rogiem
Wcale nie muszą być całkiem złego i super dobrego - początki

Kolejne

 

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 8 listopada 2013
anonim
  • Mithril
    "Kolejne
    Czytaj Lubię to
    Tekst lubią:
    «
    Teksty
    użytkownika
    druid777
    »
    «
    Tekst
    działu
    Liryka
    »"

    wstawka z FL...................raczej nie należy do tekstu - lenistwo wyłazi?

    · Zgłoś · 11 lat
  • Druid777sg
    sorki, raczej roztargnienie, dzięki za uwagę...

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    .............................ja bym, jednak całościowo pozostawił w minuskule, bo groteskowo wygladają wersy od majuskuły w momencie, gdy wyzbyto się (prawie) interpunkcji...................i lyterufka
    jest do poprawienia

    · Zgłoś · 10 lat