Błazen

gaj

nie mów że wiesz
jak życie wygląda
bo życie to błazen
na ciebie spogląda
z cyrkowej areny
i chwaląc siebie
kpi skrycie z ciebie

 

chwaląc wielkość
widzi małość ducha
chwaląc mądrość 
głupca z ciebie czyni
bo życie to wielka mistrzyni
sztuki wszechśmiechu

 

nawet gdy płacze

nawet wtedy 

jest tylko sobą
wielkim śmiechem z niczego
wielką błazeńską przygodą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
gaj
gaj
Wiersz · 10 listopada 2013
anonim
  • gaj
    oszczędność słów
    może ich brak
    miłość do literatury
    ma przykry smak
    może to nie ona

    Bóg tylko patrzy

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    Znowu bawisz się w psychologa? :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    kretyński, pseudorymowy tekst oparty na odreagowaniu, bez mocy sprawczej refleksji z dominacją prymitywnych środków

    "bo życie to wielka mistrzyni"....................pogratulować języka

    zalecam najpierw nauczyć się pisać/czytać
    ...............i może za parę lat (publikować)

    · Zgłoś · 10 lat temu