wychodzić z brzuszka mamusi
przez brameczkę rozerwanego lub rozciętego kroczunia
wyrastać pomalutku z pieluszek
żeby później mlecznymi ząbkami unicestwiać cukiereczki
w szkółce zaliczyć mimowolne ćwiczonka
z nienawiści albo jeszcze lepiej nienawistki
przy wódeczce zjeść śledzika z chlebkiem i masełkiem
zanim poderżnie się gardziołko brzytewką
załozyć czyściutkie ubranko z bialutkim kołnierzyczkiem
kaftaniczek bezpieczeństewkalo - nareszcie