niektórzy potrafią
patrzyć na człowieka
tylko z góry - i to
w jakich by nie czasach
i okolicznościach
czyli pod każdym
szyldem i względem -
taka sobie niewinna
chęć i przypadłość
tych którzy tylko
na górze się gubią
i na górze odnajdują -
poniekąd zwykli ludzie
a nie zwykłe draństwo
a może i barbarzyństwo