Literatura

Pisać każdy może (wiersz)

moher57

„Pisać każdy może”

 

Im bardziej zawiła

forma Twoich wierszy,

tym współcześni „mędrcy”

kiwają głowami.

Wciąż się zastanawiam

czy  prostota, lekkość

są dla nas współczesnych

jedynie wadami ?

A rym i rytmika,

kiedyś będąc pierwsze,

zgodnie pobrzmiewały.

Nie brzmiąc

nam współcześnie,

zapadły gdzieś głęboko

w archiwów annały .

 

lipiec 2012

 

„Na krytyków”

co poniektórych

 

Osąd krytyków

na pstrej szkapie

... człapie  !!!

 

maj 2013

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 listopada 2013, 10:15
"„Pisać każdy może”"

.................lecz (co widać na załączonym obrazku) nie każdy powinien
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 14 listopada 2013, 18:23
niestety zgadzam się z przedmówcą
przysłano: 14 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca