Pisać każdy może

moher57

„Pisać każdy może”

 

Im bardziej zawiła

forma Twoich wierszy,

tym współcześni „mędrcy”

kiwają głowami.

Wciąż się zastanawiam

czy  prostota, lekkość

są dla nas współczesnych

jedynie wadami ?

A rym i rytmika,

kiedyś będąc pierwsze,

zgodnie pobrzmiewały.

Nie brzmiąc

nam współcześnie,

zapadły gdzieś głęboko

w archiwów annały .

 

lipiec 2012

 

„Na krytyków”

co poniektórych

 

Osąd krytyków

na pstrej szkapie

... człapie  !!!

 

maj 2013

 

Oceń ten tekst
moher57
moher57
Wiersz · 14 listopada 2013
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    niestety zgadzam się z przedmówcą

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "„Pisać każdy może”"

    .................lecz (co widać na załączonym obrazku) nie każdy powinien

    · Zgłoś · 10 lat temu