Wybór
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Dzwony biją nie dziś już na trwogę
Jutro niezbadane odkrywa swoją dziewiczość
Podróżny głowę położył na łonie
Sny będzie widział kolorowe
Oby tylko deszcz nie zawitał tej noce
Po cóż moczyć odświętne ubrania
Lepiej spocząć pod wierzbą i skonać
Niż poznać miłość i odejść
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999