O WIERSZOWANIU WIERSZ
pisać
jak się dziś pisze
i jak już nie wypada
z pewnością oraz być może
nie należy tudzież nie wolno
bo - gdyż - albowiem
dlatego że
albo po to żeby nie
wiedzieć
który wiersz jest lepszy
od innego
i dlaczego on właśnie
mieć
przygotowane laudacje
i konieczne podziękowania
nie wiadomo za co -
na wypadek wszelki
z racji zostania laureatem
i pozostania sobą
u siebie dla siebie
równolegle
nagroda im. Pani Wisławy Szymborskiej - 1
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz
·
17 listopada 2013