Odpust

Rudolf Teodor Czajor



tam na wielkim placu za szkołą
obok cmentarza
co roku na świętej Anny jest odpust
zawsze kręcąc się na karuzeli widziałem groby
pewnie tak musi być
taki związek ze śmiercią i odpuszczeniem

teraz wiem że chodziło tylko o wielki plac
zabawę i pierwsze małosolne ogórki

Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz · 17 listopada 2013
anonim