Nić

calvados

Palec pomaga łzom płynąć.

Nie po raz pierwszy

Na dno...policzka,

By czuć słony zapach.

Jeszcze mocniej załkać

I tego po sobie nie pokazać.

Za rękę Ciebie złapać,

Myślami skryć nas

Przed słonym, gorzkim,

Niezniszczalnym deszczem.

 

 

calvados
calvados
Wiersz · 18 listopada 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    "Palec pomaga łzom płynąć.

    Nie po raz pierwszy

    Na dno...policzka," - to jest naprawdę
    ciekawe, niestety reszta nie przystaje

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    nie tym razem.. /bez konkretów, bo nie będę powtarzała po szancie ;) /

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    :) dobrze jest czasem prosto wyrazić to co się czuje, zamiast zamknąć w introwertycznej skorupce metaforyki. Dobrze, że tylko wiersze są przeciętne... :)

    · Zgłoś · 10 lat