nim się szepcze i krzyczy
mówi dyplomatycznie ale i bez ogródek
kroczy się ostrożnie
maszerując żołnierskim krokiem defiladowym
usypia w następstwie erotycznych rozkoszy
albo budzi z sennego koszmaru
sunie w paszczę lwa
przed cieniem umykając
pisze słowami emocji
omija uczucia słów - dokładnie...
jak piórkiem delikatnie po dłoni
jak strzałą prosto w twarz