proszę cię pozwól bym mógł zrobić coś jeszcze
pozwól – zakupy zrobię i przygotuję obiad na czas
wysprzątam cały dom i kwiaty podleję w ogrodzie
mógłbym też wziąć się za pranie
i wyprasować również bym chciał
ten kran w kuchni tak strasznie kapie
i rura pod zlewem wciąż cieknie w garażu wyłącznik
nie działa jak trzeba i czasem kopie nas prąd
i zamek w drzwiach już czas wymienić bo po co
w nim złamany dłużej tkwić ma klucz
na dachu kilka dachówek wymienię a później na spacer
wyprowadzę psa
obiecuję że wszystko to zrobię
tylko proszę cię bardzo wręcz błagam
pozwól mi z łóżka już wstać
depresjo
a potem, to już się rozłazi i idzie w przegadanie...
Opinie różnorodne :) Ja podtrzymuje swoją. Znam depresję ze swego podwórka. Dobra obserwacja :)"
nie da się przenieść depresji do jednego schematu/przypadku
a skrajność tematu niesie ze sobą odczytelnicze wymagania
i uważam, że autor...................nie sprostał samowyzwaniu