Maleńka

Kinga I.

W brązowej, maleńkiej rameczce,

na białym jak śnieg tle,

jest mała dziewczynka...

 

W zielonej sukience o bosych stopach

i wiatrem we włosach.

Otacza ją łąka, motyl jej towarzyszem.

Jest taka maleńka, a jakże piękna...

 

Była niczyja ... dziewczynka z obrazka.

Ktoś ją porzucił, zostawił, zasmucił...

Samotna, bezbronna leżała gdzieś w kącie.

 

Lecz ktoś ją odwrócił, zobaczył jej piękno.

Jej buzię tak pełną radości i słońca.

Wyczyścił sukienkę, pokochał,

powiesił na ścianie,

a potem... zapomniał!

 

Kinga I.
Kinga I.
Wiersz · 21 listopada 2013
anonim
  • Mithril
    .................ojacieżqrcze

    "bręzowej"
    "Otacz"
    "toważyszem"
    "obraska"

    · Zgłoś · 10 lat
  • Kinga I.
    .........ojacieżżżżżż, też
    nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, poprawę obiecuję, dzięki

    · Zgłoś · 10 lat