Literatura

Nawet jeśli jeszcze czymś (wiersz)

abojawiem

Kto wie, czy to wszystko, co jest,

nie jest tylko przygrywką,

tylko do czego,

jeśli nie do nieśmiertelności.

I życie więc, czymże jest więcej,

poza grą, a nawet igraniem,

może nieśmiertelności

z nieśmiertelnością,

a może śmierci ze śmiercią.

A to igra ten, kto się śmierci boi

i ten, kto śmierć ignoruje,

bo jeden, że nie docenia,

a drugi, że przecenia życie.


przysłano: 22 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca